OLUMLAMA NEDİR?

Olumlamaları tanımlayacak olursak;
“Bir şeyi onaylama eylemi veya süreci”dir. Düşünme ve hissetme şeklinizi değiştirmeye yardımcı olmak için, kendinize düzenli olarak tekrarladığınız kısa ve olumlu cümlelerdir.

Olumlamalar, kendi düşüncelerinizi kontrol altına almanın bir yoludur.

Herhangi bir konuda bilinç altımızı programak için kullandığımız metoddur.
Ağzımızdan çıkan cümlelere dikkat etmemizi gerektirecek yöntemdir. Net ve pozitif olmak gerekir. Bilinçaltının anlayacağı şekilde şimdiki zaman içeren cümlelerin kurulması gerekir.

Olmuş veya varmış gibi imgeleyerek söylenmesi gerekir. Her olumlama sonunda şükrederek minnettarlığımızı ifade etmemiz gerekir. Olumlama yaptığımızda şart konulmamalı olumlama sadece kişinin kendisi için yapması gerekir. Çünkü değiştirmek istenilen kişinin kendi bilinç altıdır.
Olumlamalar genelde bilinçaltına kabulü 21 gün sürebilir. Onun için sabırlı olup aksatılmadan yapılması önemlidir.

Her gün bilinçaltınızda geçmişe dayalı çok fazla negatif enerji vardır. Olumlamalar, bilinçaltınızdaki sesleri kesmenize ve odaklamanıza yardımcı olabilir.
Bilinçaltı baskısı ile kendimizle konuşuruz ve bu durumları nasıl ele aldığımız önemlidir. Örnek olarak Bir iş görüşmesine, sizi bu işe asla almayacaklarını, yeterince iyi olmadığınızı düşünerek giderseniz, o işi almama şansınız daha yüksek demektir.

Negatif düşünceler negatif enerji yaratır ve diğer insanlar sizin enerjinizi alır. Ayrıca, ne olacağını düşünürseniz ve ne hissediyorsanız o enerjiyi çekersiniz. Yani, ne hayal ederseniz onu yaşarsınız. Olumlamaları günlük olarak kendinize tekrarlamak, söylediklerinize inanmak için bilinçaltını ikna etmek anlamına gelir.

Bir gün durup düşüncelerinize dikkat etmeye çalışın. Kaç tanesinin olumsuz olduğuna hiç dikkat ettiniz mi? Bize sorarsanız, tahmin ettiğinizden çok daha fazladır.

Bir önceki yazımız olan ÜLKEMİZDEKİ DİNİ VE MİLLİ BAYRAMLARIMIZ; başlıklı makalemizde dini bayramlar, mill bayramlar ve milli hakkında bilgiler verilmektedir.

2 thoughts on “OLUMLAMA NEDİR?

Yazımızı Faydalı Buldunuz mu?

error

Bu Bloğu Beyendiniz mi? Şimdi Paylaşın :)

WhatsApp
Instagram
Follow by Email
YouTube
YouTube
RSS
Telegram
%d blogcu bunu beğendi: